Nå er tiden for å få tak i flotte bær i hagen, skogen eller i butikken. Solbærsyltetøy er en av de bærene vi har i hagen med høyest innhold av antioksidanter ved siden av Aronia/svartsurbær og blåbær. Her har dere oppskriften på Sivs solbærsyltetøy;
2 kg solbær
1 liter vann
1 kg sukker
1 pk Jam syltepulver
Fremgangsmåte:
Rens og vask bærene. Kok bær og vann i 15 minutter. Tilsett syltepulver og kok blandingen i ca 2 min under omrøring. Ta kjelen til siden og tilsett sukker. Rør godt til alt er oppløst. Fyll straks på varme glass og skru godt igjen og sett på hodet til de er avkjølte. Syltetøy bør oppbevares i kjøleskap. Dette er smaksfulle gaver eller kjøp ferdig laget solbærsyltetøy i kafeen.
Klem Firkløverhuset
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar